maanantai 18. marraskuuta 2013

Porlammin yläkoulun TVT-hanke

Tervetuloa seuraamaan Porlammin yläkoulun TVT-hankkeen blogia.


Porlammin yläkoulu sai Opetushallituksen valtionavustusta esi- ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäyttöön sekä laite- ja tietoverkkohankintoihin. (Avustus myönnettiin 19.6.2013.) Hanke aloitettiin elokuussa 2013 ja hanke päättyy 31.12.2014.

Hankkeen tavoitteena on myös uusia koulun vanhentunutta laitteistoa hankkimalla kannettavia koneita oppilaiden ja opettajien käyttöön. Toimintakulttuurin muuttamiseksi otetaan käyttöön Peda.net oppimisalusta sekä Google Apps for Education -palvelu. Tavoitteena on ilmiöoppimisen ja tutkivan oppimisen mahdollistaminen TVT:n keinoin mm. Peda.net -oppimisalustan avulla. Pilvipalveluiden, wikin, sosiaalisen median ja pelioppimisen käyttö ja soveltaminen opetuksessa mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman opiskelun. 


Porlammilla koulun opetushenkilöstö toimii sekä lukion että yläasteen puolella, myös fyysiset tilat ovat yhteiset. Tämä hanke kohdistuu luontevasti koulussamme molemmille koulutustasoille. Koulun toimintakulttuurin muuttaminen ja pedagogiikan kehittäminen ovat hankkeen keskeisin tavoite tasa-arvonäkökulma huomioiden. Maaseudun oppilailla vanhempien koulutustaustat ovat varsin alhaiset sekä taloudelliset lähtökohdat ovat varsin erilaiset. Hankkeella haluamme taata yhdenvertaiset mahdollisuudet peruskoululaisille hankkia hyvät tvt-taidot jatko-opiskeluja varten sekä ehkäistä eriarvoistumista.


Koulun opetushenkilöstön tvt-taitojen hallinta on hyvin vaihtelevaa. Opettajien tvt-taitojen kehittämiseksi perustetaan vapaaehtoisuuden pohjalta yläkoulun ja lukion yhteinen hankeryhmä, jonka tarkoituksen on tukea TVT:n käyttöönottoa eri oppiaineissa. Ryhmän jäsenet auttavat teknisissä ongelmissa ja ottavat kantaa pedagogisiin kysymyksiin. Tällä tavoin luomme opettajille tutor-toiminnan.

Sähköisiä oppimateriaalia otetaan käyttöön mahdollisuuksien mukaan ja kokeillaan sähköisiä kurssikokeita ja testejä soveltuvissa oppiaineissa.

Innostuneina lähdemme kehittämään opetusta ja elinikäistä oppimista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti