tiistai 27. toukokuuta 2014

Sähköinen koe HI8 / YH

Toteutin jopo-luokalla 8:n luokan historian ja 9:n luokan yhteiskuntaopin kokeen sähköisesti pedanet-ympäristössä. Tein kunkin kysymyksen lomakepohjalle omalle sivulleen ja avasin sen oppilaille kyseisen tunnin alussa.

Kysymykset olivat osittain pelkkiä monivalintakysymyksiä, osittain oikein / väärin kysymyksiä, joissa valinnat tuli perustella muutamala lauseella sekä perinteisiä pieniä "essee"-kysymyksiä. Kokeessa oli mahdollista käyttää kirjaa ja nettiä apuna. Tämä täytyi huomioida kysymyksiä laatiessa niin, että kysymykset olivat mahdollisimman paljon soveltamista ja yhdistelyä vaativia, jotta oppilaat eivät pystyneet toimimaan suoraan copy-paste-periaatteella.

Koneen kanssa toimiminen tuntui helpottavan monen oppilaan koejännitystä ja toisaalta oli selvästi innostavaa tehdä koetta ensimmäistä kertaa elämässään netissä + lähdemateriaalin kanssa. Koneen läsnäolo tuntui myös rauhoittavan koetilannetta ja auttavan monella keskittymistä.

Kokeiden tarkastuksessa määrittelin kullekin sivulle maksimipistemäärät ja pystyin antamaan myös kirjallista palautetta, jos niin halusin. Koemuoto sai erittäin myönteisen ja innostuneen vastaanoton oppilaiden keskuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti